,,Ochi minunati- fiecaruia'' la emisiunea ,,Sanatatea noastra'' difuzata de Litoral TV





Ochi minunati-fiecaruia’’
                                                         Academician Feodorov
 La emisiunea difuzata de Litoral TV (LTV) de duminica, 08.02.2015, invitata careea am fost, s-a discutat despre interventiile chirurgicale ce se realizeaza in cadrul clinicii,costurile operatiilor, a tratamentului oferit de clinica pentru diverse afectiuni ale vederii,  consultatiile oftalmologice efectuate de medicii acestei clinici cu sprijinul Reprezentantei ,,Microchirurgia ochiului" care este deschisa in Romania cat si despre noile tehnologii ale clinicii, care inlocuesc complet bisturiul chirurgului cu raza laserului in toate operatiile oftalmologice existente in lume.
  
 Investigarea complexă reprezintă etapa principală de efectuare, nu numai a unui tratament calitativ şi efectiv, ci şi profilaxia diverselor afecţiuni oftalmologice. Examinarea este efectuată de către specialişti oftalmologi de înaltă calificare, cu ajutorul  unei benzi transportatoare, care permite medicilor in prima faza diagnosticarea computerizată multilaterală a organului optic .Aici medicii efectueaza examinarea complexa si depisteaza tactica interventiei sau tratamentului fiecarui pacient in parte.
In faza a doua intervine consultatia oftalmologului conform rezultatelor diagnosticarii si programarea pentru interventii.
  Intreaga investigatie compiuterizata  ajunge la 2000 ruble sau 180 lei
  In cele trie sectii microchirurgicale se efectueaza toate tipurile de operatii, cum ar fi:
-         Cataracta
-         Glaucomul
-         Patologia corpului vitros si retinei
-         Miopia, hipermetropia
-         Astegmatismul .
-         Dezlipirea de retina si alte afectiuni ale vederii

In momentul de fata oftalmologii clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ efectueaza toate operatiile existente in lume, dar si unele unice ,care au fost dezvoltate in clinica-,,Microchirurgia ochiului’’, si anume inlocuirea in acelas timp a irisului si cristalinului.

 Femtosecond laser
Tehnologia laser femtosecond pana in prezent la nivel mondial, este recunoscuta ca fiind cea mai avansata și perfectă tehnica în miopie de refracție , hipermetropie, astigmatism, precum si chirurgie a cataractei.
IRTC "Microchirurgia ochiului" – este singura clinica oftalmologica, care astăzi are  două  sisteme diferite  laser femtosecond de ultima generatie - l cu laser femtosecond Victus (Germania) și LenSx (SUA), iar ultimul  care a aparut  recent este FemtoLAZIK-100% fara utilizarea de instrumente chirurgicale.Aceste gadget-uri au extins posibilitatea de tratament chirurgical, permitand selectarea in mod efficient a parametrilor tehnici pentru fiecare pacient in parte.. Acesta este instrumentul perfect pentru a obține rezultate unice ale operației

 CORECTIA VEDERII CU LASER
FemtoLAZIK - tehnica cea mai avansată de corectie a vederii cu laser. Raza laser  inlocuieste complet  bisturiul chirurgului . In locul microkeratomiei mecanice, se foloseste laserul pentru formarea celor mai fine femtosekudno  pe clapa corneii ochiului.Astfel se  evită o serie de complicații după corectarea vederii cu laser. Acest lucru face ca tehnologiea FemtoLAZIK 100% sa fie fără utilizarea de instrumente microchirurgicale .
Fascicul laser Femtosekudnogo are o proprietate unică - se trece prin straturile superficiale ale corneei și grosimea este focalizata la o adâncime predeterminată. Laserul este controlat de computer, trimitand impulsuri repetate in zonele  învecinate, veziculele astfel formate pot  fuziona, formand slotul (diafragma, orificiu) dorit în cornee.


Tratamentul cu laser de cataracta

Dacă  anterior  utilizarea de lasere femtosecond pentru corectarea vederii  era limitata,  astăzi domeniul de aplicare a sistemelor de date sofisticate a crescut in mod semnificativ. Aceste lasere sunt utilizate pe scară largă pentru a pune in aplicare etapele cheie în operația de cataractă.

Cele mai multe  operații de cataractă efectuate anterior direct de către chirurg, au fost  preluate de sistemul laser femtoseconde . Laserul generează in mod independent  o incizie la nivelul corneei,  si cristalinului.

  
Această operație poate fi efectuată si la pacientii ce sufera de : glaucom, diabet, subluxatie a cristalinului, toate tipurile de distrofie corneană, pierderea de celule endoteliale, precum și o varietate de leziuni si a altor boli de ochi.
Noile sisteme laser femtosecunde sunt printre cele mai avansate tehnologii. Ele sunt proiectate special pentru chirurgia cataractei, de inalta precizie, permite sa-si  planifice cu atenție și să automatizeze etapele cele mai importante( critice) ale operației, eliminând astfel factorul uman în eficiența activitatii sale
 O interventie cu fetosecond laser poate ajunge intre 32000-48000 ruble rusesti)-2800-4500 lei, iar tratamentul posoperator pe toata durata sederii a pacientilor romani ( max. 7 zile) este gratuit.


 Toate interventiile cu laser sunt efectuate cu succes.
  Sectia laser este dotata cu cea mai moderna aparatura si cu ajutorul acestor gatgeturi sunt efectuate intreg spectru al chirurgiei laser in glaucom, cataracta, distrofia nervului optic, dezlipire de retina, etc.
   Operatiile cu laser au pastrat vederea pacientilor ce sufera de diabet, distofia nervului optic etc.
 Chirurgia de refractie este una din cele mai importante in clinica.Cu ajutorul ei sunt efectuate mii de operatii de reducerea miopiei, hipermetropiei, astegmatismului.Anume aici se realizeaza ideea principala a academicianului Feodorov-,,Sai dai posibilitatea fiecarui om de a vedea fara ochelari si lentile de contact’’
 Costul interventiilor cu Laser varieaza intre 11000-27000 ruble rusesti ( 1000-2400 lei romanesti) in functie de complexitatea diagnosticului fiecarui pacient.


 In timpul tratamentului, clinica ofera un sejur confortabil.
 Complexul hotelier al ,,Microchirurgiei ochiului’’ are placerea de a oferi servicii de cazare in orice moment convenabil pentru fiecare pacient.
   Complexul este situat intr-o zona curata ecologic a orasului Ceboksary.Cladirea are 6 etaje spatioase, cu camera de garda pe fiecare etaj, unde pacienti primesc non-stop asistenta medicala, tratament postoperator , consultatii oferite de medicii clinicii.
 Pacientii sunt cazati in cele mai confortabile camere a cate 2 paturi, dotate cu televizor, frigider, telefon, baie proprie
  Holurile luminoase si designul modern, cat si serviciile medicale   le creeaza o atmosfera placuta pentru rezultate excelente.
Preturi: de la 1300-1500 ruble/zi(130-150) lei/zi, in care este inclusa cazarea, dejunul, pranzul si cina
  Pacientii si oaspetii clinicii pot sa-si petreaca timpul liber in restaurantul cu specific chinezesc ,, Jemciug” ( Perla)
  La dispozitia pacientilor se afla si baza turistica,,Calinca” , care este situata pe malul fluviul Volga la 20km distanta de Ceboksary. Deoarece orasul este un oras cultural si cu traditii mestesugaresti specific zonei, pacientii pot vizita centrele culturale, muzee cat si magazinele cu suvenirurile acestei zone- papusele ,,matreosca’’, care vor aduce aminte de tinuturile regiunii Volga si de Ceboksary-perla Rusiei.

  IMPORTANT
Tinem sa va aducem la cunostinta, ca Reprezentanta ,,Microchirurgia ochiului’’ Academician Feodorov din Romania va deschide in cel mai apropiat timp un centru oftalmologic, unde se vor face atat consultatii, cat si interventii chirurgicale dupa metoda practicata in clinica-mama ,,Microchirurgia ochiului’’ din Federatia Rusa.Clinica va fi dotata cu  aparatura de ultima generatie, care exista si in clinica ,,Microchirurgia ochiului’’, iar serviciile medicale , cazarea pacientilor ,vor fi la aceleasi standarde  pe care le practica clinica, iar costul tratamentului postoperatoriu pe toata durata cazarii va fi gratuit.Operatiile si investigatiile vor fi oferite de catre medicii acestei clinici, cat si medici  din Romania, absolventi ai Facultatii de Medicina, care vor face specializarea in clinica-mama , sprijin oferit de catre Reprezentanta.
   Reprezentanta va colabora cu Casa de Asigurari Medicale din Romania, pentru a oferi pacientilor posibilitatea de a beneficia de reduceri si gratuitati.

  


Comentarii

Postări populare