Acum si pacientii diabetici pe baza de insulina au sanse de recuperare a vederii






Clinica ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ Feodorov din Federatia Rusa a deschis o sectie noua- chirurgia  vitrectomiei retinale.

Noua sectie a microchirurgiei vitrectomiei retinale este dotata cu noul aparat  Stellaris PC  companiei  Baush+ Lomb, la care chirurgii opereaza de anul trecut.
  Aparatura este foarte performanta si are  multe avantaje, printre care  mare viteză de tăiere ( 5000 de taieturi pe minut). Dublu control liniar al frecventei de taiere ,  pedale reglabile si chear filtre, care  ajuta chirurgii  sa vizualizeze mai bine  membranele,vasele de sange aparute in timpul operatiei.
Aparatura  este în deplină concordanță cu tendințele moderne ale tehnologiei oftalmologice si este  indespensabila pentru intervenții microchirurgicale.
Datorita sistemului Stellaris PC  acum este posibil de a efecua cele mai complexe interventii microchirurgicale, folosind tehnologii cu incizii mici care reduc  la maximum  trauma si minimizeaza perioada de recuperare.

Pacientul din imagine sufera de diabet pe baza de insulina, a fost diagnosticat cu retinopatie pigmentara a retinei si degenerescenta maculara.
A fost operat in aceasta clinica in perioada 13.07.2015 - 16.07.2015. Pacientul a fost asistat pe toata durata operatiilor de catre reprezentantul clinicii respective,care a tradus conversatia din rusa in romana si romana-rusa dintre medic si pacient. Dupa interventiile efectuate se simte bine.

Comentarii

Postări populare