O nouă metodă pentru tratamentul keratoconusului a fost testata în clinica ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Cheboksary





In 7- 8 februarie 2013 clinica ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din  Cheboksary a fost vizitata de catre profesorul  catedrei de Oftalmologie din cadrul Universitatii de Medicina Insbruck (Austria) –Albert Dakser. El este fondatorul noii directii in oftalmologie - tratamentul chirurgical al unor boli de ochi, cu implantare de inele speciale MyoRing.
Aceste inele permit    în mod semnificativ schimbarea proprietatilor biomecanice ale corneei si pot trata astfel boala progresiva severa a corneei - în orice stadiu al keratoconusului și miopie mare de până la  -20.0 Dioptrii în combinație cu un astigmatism de dioptrie -4.5 și cornee subțire.
Anterior, pacientilor cu astfel de parametri le-a fost contraindicată  interventie de corectarea miopiei  cu laser. De asemenea, pana de curand, se credea singura modalitate de a interveni chirurgical in tratamentul  etapelor  ulterioare ale keratoconusului  era  keratoplastiea.
Acum,  acești pacienți au posibilitatea nu numai să renunțe la un transplant de cornee, dar, de asemenea, îmbunătățirea  vederii.
Împreună cu profesorul Dakserom  chirurgii clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din  Cheboksary au tratat cu succes 12 de astfel de pacienți. Un avantaj semnificativ în punerea în aplicare a acestei tehnologii este disponibilitatea de tratament în clinica noastră cu laser femtosecond, care permite  crearea perfecta din toate punctele de așa-zisul buzunar  intrastromal cornean pentru implantare mioringov. Astfel de operațiuni au fost efectuate pentru prima dată în Rusia.
Profesor din Austria a fost fascinat de calificarea și profesionalismul chirurgilor clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov  din Cheboksary, care sunt literalmente "on the fly"-(pe fuga), stapanind noua tehnologie. Medicii  au fost încântați de  apariția în arsenalul lor o alta metoda utila, care va ajuta   un număr mai mare de pacienți atat din Federatia Rusa cat si de peste hotare și are perspective de dezvoltare importante.
Vizita sa încheiat cu un acord privind cercetarea științifică în comun.



Comentarii

Postări populare