In institutul Tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorof Ritmul de schimbare a tehnologiilor , in primul rand, este cel mai rapid.



S.N. Feodorov a fost unul dintre primi care a început să introducă intervenţiile chirurgicale cu ajutorul laserelor, în care atunci nu credea nimeni. În clinica sa a apărut prima secţie de chirurgie cu laser din ţară, arsenalul căruia se completa şi se completează în fiecare an nu instalaţii cu laser noi şi intervenţii chirurgicale contemporane.
Ganditi-va ca in 1987 tehnica a evoluat de la Laser Eximer, MicroScan 2000, VisxS2 20/20, Profile-500,Lic-100, Glasser la IntraLasik,SuperLasik,IntraSuperLasik, FemtoLasik,apoi la Femtosecond Laser, inlocuirea in acelas timp al irisului si cristalinului, aparatura pentru degenerescenta maculara- Stellaris PC companiei Boush+Lomb, tratament conservator pentru atrofie nerv optic si glaucom si tehnologia nu se opreste aici, acum specialistii acestui institut lucreaza asupra noilor metode  pentru ivestigarea, monitorizarea si tratarea aniridiei congenitale, cazuri extreme de rare, dar extreme de complicate.
Sveatoslav Nicolaevici Feodorov a dat un imbold câtorva direcţii fundamentale odată, fără care oftalmologia contemporană este de neconceput. Munca lui fundamentală în domeniul implantologiei, cheratoprotezării, glaucomului, atrofiei nervului optic, în chirurgia vitreretinală şi cea cu laser au devenit clasice în oftalmologia mondială.
S.N. Feodorov a produs o revoluţie adevărată în oftalmologie. Din ştiinţa modestă şi ritmică el a transformat-o într-o branşă oftalmologică aprinsă, intens progresistă şi prestigioasă. Datorită performanţelor sale Rusia chiar şi acum, ne fiind în cele mai bune timpuri ale sale rămâne să fie una dintre liderii de vârf al oftalmologiei mondiale.relizând principiul formulat de el însuşi "Ochi minunaţi – fiecăruia!",
S.V.Feodorov a propus si implementat inovatii organizatorice originale si unice; metoda de lucru in echipa,un contract de inchiriere, echipamente de operare mobil cu complex de diagnostic  bazat pe autobuze,vapor, vagon de cale ferata; curele de diagnostic si chirurgical cu utilizarea pe scara larga a tehnologiei modern de calculator.
Complexul interramural tehnico-ştiinţific "Microchirurgia ochiului" sub conducerea permanentă a Dlui Sveatoslav Nicolaevici, a devenit nu numai unul dintre cele mai bune centre din lume, ci şi şcoală ştiinţifică cunoscută în lumea întreagă, din care au ieşit sute de specialişti de înaltă calificare, care  stau în fruntea instituţiei oftalmologice din Rusia şi a multor ţări.







Comentarii

Postări populare