Noile tehnologii ale tratamentului conservator in Institutul Tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’




In ultimii 10 ani  Institutul tehnico-stiintific "Microchirurgia ochiului", a creat un întreg sistem de tratare a atrofiei parțiale a nervului optic, care a fost un nou pas în tratamentul acestei boli grave . În funcție de cauza bolii, gradul de deteriorare a atrofiei nervului optic, cat si varsta pacientului  se folosesc diferite tipuri de energie de impact (câmpuri magnetice variabile, electrice, cu laser) în timpul său de stimulare, cursuri de terapie neurotrofica
În institul tehnico-stiintific Microchirurgia ochiului  se aplică metode unice de tratament conservator al pacienților. Scopul principal al tratamentului conservator este îmbunătățirea sau stabilizarea funcției vizuale disponibile,  ameliorarea inflamației, pregătirea pentru tratamentul chirurgical pentru pacienții care au nevoie pentru a preveni posibilele complicații.

Am dezvoltat și au primit o larga utilizare practica a unui număr de metode pentru restabilirea funcției vizuale la pacienții cu patologie a retinei si nervului optic, folosind diverse efecte de energie: stimularea electrică, stimularea magnetică, stimularea cu laser.
    Atrofia nervului optic este o cauza majora de insuficienta a acuitatii vizuale si nu in ultumul rand a orbirii ,apare la 21% dintre toti nevăzătorii cu deficiențe de vedere. Atrofia  nervului optic  nu este o boală independentă, ci o consecință a unei varietăți de procese patologice, captand calea vizuală interesantă în diverse departamente.

Cauzele aparitiei si dezvoltarii
Printre cauzele atrofiei nervului optic predomina boli ale sistemului nervos central , inclusiv leziuni traumatice cerebrale, în al doilea rând, sunt boli comune și intoxicații (25% din atrofie) pe locul al treilea -  predomina bolile ale globului ocular,iar pe locul al patrulea - atrofie a nervului optic în anomaliile craniene și a bolilor ereditare.
Acestea sunt:
• degenerescenta  maculară;
• miopie;
• diverse forme de glaucom cu intraoculare compensata;
• congenitale și boli ereditare ale retinei;
• atrofie coroidală peripapulară;
• atrofie a nervului optic vasculare, origine inflamatorie, toxică
• tulburări ale circulației sanguine în vasele de sânge ale retinei și a nervului optic;
• retinopatie diabetică;
• boli inflamatorii ale unei rețele, coroida și nervului optic;
• patologia vitros;
• keratita și uveită diferitelor etiologii;
• distrofia corneii în absența unor indicații operațiunilor keratoplastic
Simptome
Indiferent de cauzele   atrofiei nervului optic principalele simptome sunt scăderea acuității vizuale, prezența defectelor (locații diferite), în câmpul vizual, deteriorarea vederii culorilor.  Atrofia nervului optic  produce distrugerea fibrelor nervoase și  a țesutului conjunctiv.
Tratament
Tratamentul atrofiei nervului optic este o sarcină complexă, deoarece  capacitatea de a regenera tesutul nervos este limitat. Tratamentul trebuie sa fie complex si  sistematic, luindu-se in considerare cauzele  limitarii procesului de atrofie, varsta si starea generala a pacientului.
In departamentul de tratament conservator al institutului tehnico-stiintific" Microchirurgia ochiului ". Acad. SN Fedorov se aplica noi metode pentru tratamentul pacientilor.

Noile tehnologii în tratamentul conservator
1.Ozurdeks - prima linie de terapie pentru edem macular in cazurile ocluziei venei centrale a retinei sau a ramurilor sale. Acest implant este pentru injectare intravitroasă- imbunatatirea acuitatii vizuale pe termen lung după o injecție.
Ozurdeks:
• Reduce severitatea edemului, permeabilitatea capilară;
• Pe termen lung îmbunătățirea vederii după o singură injecție;
• Controlul profilului de siguranță;
• Reducerea costurilor de tratament;

2. Phoresis cu laser - o metodă de efecte combinate asupra organismului , laser-consum redus de energie ,  radiații și medicament injectat cu ea.

Alegerea metodei se bazează pe eficiența ridicată a radiației laser de mică intensitate,   normalizarea microcirculației și proprietățile reologice ale sangelui, activarea enzimelor, oxidarea  restabilirii  proceselor, stabilizarea permeabilității membranei celulare.
3.Metode de Phoresis cu laser
1 colagen   sistem de infuzie
2 fibră optică heliu - Cu laser Neon, realizat prin tubul de silicon

Calificarea medicilor și utilizarea tehnologiilor moderne permit obținerea unor rezultate bune în tratamentul tuturor patologiilor non-chirurgicale ale ochiului.


Comentarii

Postări populare