Prin programul ,,A doua sansa'' pacientii pot avea sperante la recuperarea vederii


Prin programul ,,A doua sansa" , care a fost lansat pe 1 martie 2017 au fost selectați 10 pacienți, dintre care 3 au fost tratați si operații la Institutul tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului", iar ceilalți urmează să plece. Cu ajutorul acestui program multi pacienți atât din România cat si din alte tari obțin șanse la recuperarea vederii.



                            
                                       Programul functioneaza in felul urmator:
1.      Ca pacient din Romania, pentru a obtine o consultatie din partea medicilor clinicii,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov ,trebuie sa transmita catre Reprezentanta in Romania un dosar cu urmatoarele documente:
-          Un istoric si anume cand a fost stabilit diagnosticul, ce tratament a urmat, ce interventii a suferit, cum a evoluat boala pe parcurs
-          Biletele de externare, imagini RMN, CT, cat si interpretarea acestora primita de la medici.
2.      Toate aceste documente enumerate mai sus ( daca nu au fost traduse in limba rusa sau engleza), se vor traduce de catre reprezentanta, se vor indosaria si trimise catre clinica , la sectia/departamentul de care tine diagnosticul pacientului in cauza, pentru a fi studiat de catre specialistii clinicii.Dupa analiza dosarului medicii vor da concluziile asupra     diagnosticului, iar daca  se va stabili ca pacientul v-a avea nevoie de ajutorul acestei clinici( tratament, interventii, etc), concluziile medicilor din cadrul clinicii ,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov vor fi insotite de tipul tratamentului sau interventiei, cat si costurile necesare acestor interventii recomandate de specialistii clinicii.
3.      Aceste date vor fi trimise catre Reprezentanta in Romania, iar daca pacientul va lua decizia pentru plecare, reprezentanta va obtine toate documentele necesare plecarii ( chemare clinica, viza catre Federatia Rusa, asigurare medicala, bilet avion) si va programa pacientul pentru data plecarii grupului.
4.      Daca va fi nevoie de o urgenta medicala, Reprezentanta va urgenta programarea si plecarea in cel mai scurt timp posibil.

Comentarii

Postări populare