Noi Metode de tratament conservator





Anul acesta Institutului tehnico –stiintific  ,,Microchirurgiei de ochiului’’Academ. Feodorov,Filiala Cheboksary implineste 30 de ani de la deschidere, 30 de ani de activitate si tot 30 de ani de cercetari si elaborari de noi metode in domeniul oftalmologiei, si specialistii acestui Institut nu se opresc aici.

Filiala Institutului tehnico –stiintific  ,,Microchirurgiei de ochiului’’, denumită după Academicianul S.N Fedorov este unul dintre cele mai importante centre rusești pentru acordarea asistentei  medicale in domeniul chirurgiei oftalmologice   de înaltă tehnologie pentru o varietate de afecțiuni oculare .

Intâiul născut in lumea celebră a Academicianul Svyatoslav Nikolaevich Fedorov,  filială din Cheboksary, este liderul printre cele  11 ramuri ale MNTK "Microchirurgia ochiului" pentru a atrage pacienți din toate colturile Federatiei Ruse , cati și din multe țări din lume.

Combinatia dintre tehnologiile moderne si  inalta calificare a  specialistilor microchirurgilor permite Institutului tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului’’ pentru a oferi pacientilor sai, cat si pacientilor veniti de peste hotare cea mai inalta calitate a asistentei medicale.
În Institutul tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului’’ se aplică diferite metode de tratament conservator pacienților (fizioterapie, terapie eferentă, blocade limfrotrofice,etc). Scopul principal al tratamentului conservator este îmbunătățirea si stabilizarea funcțiilor vizuale existente, stoparea inflamației, pregătirea pentru tratamentul prompt care trebuie să prevină posibilele complicații ale pacientilor
Procedurile fizioterapeutice sunt absolut nedureroase și sigure, prin urmare ele pot fi utilizate în tratamentul bolilor  atat la adulți cai  și copii. Cu ajutorul fizioterapiei, este posibilă trecerea ușoară a stimularii  mușchilor oculari, dezvoltarea vederii binoculare, stimularea retinei, a nervului optic și îmbunătățirea circulației sanguine a globului ocular.
 Pe parcursul a 30 de ani de activitate si de cercetare, specialistii Institutului tehnico-stiintific,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov  au dezvoltat și au primit o largă aplicație practică  a mai multor metode de restabilire a funcțiilor vizuale la pacienții cu patologii ale retinei și ale nervului optic, inclusiv tratamentul ambliopiei după operații de refracție, utilizând diferite efecte energetice: electrostimulare, stimulare magnetică, stimulare cu laser, fotostimulare, electroforeză, magnetoforă.
Terapia terapeutică (eliminarea eferenților) este un tratament menit să elimine din organism diferite produse patologice și substraturi. Metodele de terapie eferentă, în special - fotomodificarea sângelui , în combinație cu blocările limfotropice, au posibilități terapeutice largi.
Metodele de fotomodificare a sângelui (metode cuantice - iradierii prin sânge intravenoasă și superioară, iradierii ultraviolete a sângelui) este una dintre metodele terapiei cu lumină, bazată pe efectul energiei cuantice asupra sângelui direct în patul vascular. Fotomodificarea sângelui are un efect puternic sanogenetic, adică permite creșterea sistematică a imunității și a capacităților de reabilitare a organismului.
Metodele de fotomodificare a sângelui se utilizează în oftalmologie pentru terapia bolilor inflamatorii (keratouveită, nevrită optică, ulcer cornean), infecții virale și bacteriene cronice (herpes, citomegalovirus, toxoplasmoză); cat si  in tratamentul proceselor distrofice in retinei, atrofia nervului optic și glaucomul primar, la tromboză vasculara a retinei.
Terapia limfotropică este o metodă inovatoare modernă de tratament, care implică furnizarea de medicamente esențiale direct la locul leziunii prin sistemul limfatic.
Datorita faptului ca sistemul limfatic (atat arterial si venos) face parte integranta din sistemul cardiovascular, el furnizeaza substante nutritive intregului corp, curata si elimina substante toxice sau produse metabolice. În procesul de terapie limfotropică, medicamentul utilizat nu are nici un efect asupra stomacului, a tractului digestiv, a rinichilor și a ficatului. În plus,  numai o cantitate foarte mica  ajunge in sange. Din acest motiv, o astfel de terapie este cea mai delicată metodă de tratament, care poate fi utilizată chiar și atunci când pacienții prezintă boli ale organelor enumerate mai sus. Metoda de administrare a medicamentelor determină o creștere a concentrației regionale a substanțelor medicinale cu o scădere generală a încărcăturii medicamentoase pe corp.
Îmbunătățește circulația sanguină și limfatică în tractul uveal, elimină endotoxicoza la nivelul organismului regional, organ și sistemic, are un efect imunomodulator.
 Metoda de tratament conservator poate fi utilizata in urmatoarele afectiuni, cum ar fi;
  • AMD (degenerescența maculară legată de vârstă)
  • Boala miopică
  • ambliopie
  • Tensiunea de alimentare excesivă (PIN)
  • Spasmul de cazare
  • Bolile congenitale și ereditare ale retinei (abiotrofie taperoterenală, degenerare maculară besta, Doina, degenerare maculară Stargardt)
  • Atrofia nervului optic de origine vasculară, inflamatorie și toxică
  • Tulburări de circulație sanguină în vasele retinei și ale nervului optic;
  • Retinopatie diabetică ;
  • Afecțiuni inflamatorii ale membranelor reticulare, vasculare și ale nervului optic;
  • Patologia corpului vitros;
  • Keratita si uveita de diverse etiologii;
  • Dystrofii ale corneei în absența indicațiilor pentru keratoplastie
  • Diferite forme de glaucom cu oftalmoton compensat;

Comentarii

Postări populare