Institutul tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov are solutia tratamentului conservator pentru stabilizarea si compensarea degenerescentei maculare in toate formele ei.



Degenerescenta maculara umeda a  retinei
Pentru prima dată a existat posibilitatea de a trata o patologie severă a fundului  ocular(retinei), tromboza venei centrale venoase a retinei și a ramurilor acesteia. Netratata, această boală severă duce adesea la orbire (accident vascular cerebral).
În departamentul vitreo-retinal, din cadrul Institutului tehnico-stiintific „Microchirurgia ochiului”, se foloseşte o nouă metodă de tratament a formei „umede” a degenerescenţei maculare - administrarea intra-vitroasă a medicamentului Ozurdex. Institutului tehnico-stiintific „Microchirurgia ochiului” are cea mai avansată tehnologie care permite combinarea tratamentului cu Ozurdex, cu tratamentul cu laser şi, dacă este necesar, cu o intervenţie chirurgicală vitro-retiniană.
Până în prezent, degenerescenţa maculară făcea parte din categoria bolilor incurabile. Metodele de tratament asigurau menţinerea vederii, dar nu şi îmbunătăţirea sa. Medicamentul unic Ozurdex a deschis o nouă eră în tratamentul bolilor retiniene, însoţit de creşterea de noi vase.
În tratamentul degenerării maculare umede, obiectivul este de a preveni creșterea vaselor de sânge anormale prin blocarea stimulentelor de creștere a vaselor noi, precum și distrugerea rețelei neovasculare existente pentru a opri sângerarea.
   Efectul terapeutic al Ozurdex persistă timp de 90 de zile de la data administrării. Doar o injecție este suficientă pentru o durată de până la 6 luni. Administrarea Ozurdexului  este eficientă în ocluzia venei centrale a retinei și a ramurilor acesteia, edemul macular diabetic, uveita și  alte afecțiuni ale retinei și are un număr de avantaje mai mari față de injecțiile intravenale lunare ale Lucentis,iar principala fiind  durata acțiunii Ozurdex.

Ozurdex este un implant de unică folosință biodegradabil, care se dizolvă spontan în decurs de 6 luni, fiind în vitro și asigură efectul terapeutic necesar prin dozarea pulsului de 0,7 mg dexametazonă.

AVANTAJELE   PREPARATULUI   OZURDEX
1. Livrarea directă a medicamentului în structurile intraoculare.
2. Grad foarte scăzut de absorbție a medicamentului în fluxul sanguin sistemic (ceea ce înseamnă un risc minim de complicații).
3. Concentrație ridicată pe termen lung a medicamentului în corpul vitros.
4. Medicamentul nu numai că elimină edemul macular, ci și luptă cu cauza principală a apariției acestuia - ocluzia venelor retinale.


Ozurdex are un puternic efect antiinflamator. Ca rezultat al acțiunii sale:
·         Blocarea factorii declanșatori ai inflamației (mediatori) care determină edemul maculei; - protoglandine;
·         cheagurile de sânge se dizolvă (depunerea fibrinului este suspendată) iar fluxul de sânge este restabilit prin vene și capilare;
·         consolidarea pereților vaselor patologice și a capilarelor;
·         • se oprește formarea de noi vase cu permeabilitate ridicată a pereților.

În Institutului tehnico-stiintific Microchirurgia ochiului, Academ. Feodorov noastră, tratamentul cu Ozurdex se realizează în conformitate cu toate standardele necesare Înainte de începerea tratamentului, pacientul este supus unei diagnosticări computerizate obligatorii
Pe baza rezultatelor obținute, medicul poate să facă o imagine completă a stării sistemului vizual al pacientului, să stabilească necesitatea tratamentului, să elaboreze un program individual de injectare și să facă o previziune a modului în care starea vederii  va fi după cursul procedurilor.
Tratamentul cu Ozurdex în Institutului tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa  este efectuat de oftalmologi autorizați care au experiență în efectuarea injecțiilor intravitroase.

Ozurdex este un medicament inovator si pentru tratamentul edemului macular

Datorită acestei tehnologii inovatoare de administrare a medicamentului, durata efectului terapeutic este semnificativ crescută. Ozurdex "are un efect multilateral. Medicamentul nu numai că elimină edemul macular, ci și luptă cu cauza principală a apariției acestuia - ocluzia venelor retinale.

Rezultatele tratamentului

Studiile clinice privind utilizarea implantului "Ozurdex" au demonstrat eficacitatea acestuia în următorii indicatori:
• la pacienții care au avut un implant, în a 90-a zi, grosimea retinei a scăzut de aproape 3 ori - de la 600 μm până la 240   (la o rată de 220 μm);
• După 90 de zile, la un număr semnificativ de pacienți, acuitatea vizuală sa îmbunătățit de la 5% la 65%;
• Implantul previne pierderea vederii datorită edemului macular

Conform datelor autorilor străini, cat si a medicilor Institutului tehnico-stiintific Microchirurgia ochiului, Academ. Feodorov din Federatia Rusa, rezultatele tratamentului ocluziei venei centrale a retinei și a ramurilor sale administrate cu  Ozurdekx  sunt semnificativ mai mari în comparație cu alte metode de tratament (coagularea cu laser a retinei, administrarea intravitroasă a Lucentis) și are un nivel minim de complicații comparativ cu alti corticosteroizi

Comentarii

Postări populare