Pentru prima data in lume



În cadrul MHTK ,,Microchirurgia ochiului’’Academ Feodorov din Federatia Rusa, pentru prima dată în lume, au fost efectuate intervenții chirurgicale corneene folosind sistemul digital de imagini 3D NGENUITY
        În 27 martie 2018  cadrul MHTK "Microchirurgiea ochiului" Academ Feodorov din Federatia Rusa pentru prima oara,  o interventie chirurgicala de înaltă tehnologie a fost efectuată pe cornee pentru a înlocui straturile sale posterioare.
Distrofie endotelio-epitelială a corneei (EED) este o boală gravă care rezultă din scăderea densității celulelor endoteliale (epiteliu posterior). Este însoțită de o scădere semnificativă a acuității vizuale datorată edemului corneei, care nu permite fluxului de lumină să pătrundă liber în ochi, creând o imagine clară asupra retinei. EED este, de asemenea, caracterizată prin dezvoltarea bululelor epiteliale, care pot provoca sindrom de durere semnificativă.  Keratoplastia posterioara  stratificată este standardul "aur" în tratamentul acestei patologii. Cu toate acestea, edem cornean pronunțat   reduce în mod semnificativ vizualizarea în timpul intervenției chirurgicale și controlul poziției transplantului.
În MHTK "Microchirurgiea ochiului" pentru prima dată, o operațiune de înaltă tehnologie a fost efectuată pe cornee pentru a înlocui straturile din spate, folosind sistemul de vizualizare digitală NGENUITY (ALCON).
Utilizarea acestui sistem poate îmbunătăți în mod semnificativ vizualizarea transplantului în timpul intervenției chirurgicale, datorită creșterii adâncimii câmpului vizual, luminii mai bune, cat si a manipulării la o mărire mai mare. În același timp, atât chirurgul cât și asistentul folosesc ochelari stereoscopici speciali cu vizualizare 3D pe ecranul monitorului.
Cercetător al departamentului de transplant și chirurgie optică-reconstructivă a segmentului anterior al globului ocular al  MHTK "Microchirurgiea ochiuli" Academ Feodorov, doctor în științe medicale Pashtayev Alexey Nikolaevich a fost primul care a efectuat cu succes o keratoplastie automată a stratului posterior  pentru keratopatia buloasă a corneei utilizând sistemul de vizualizare digitală NGENUITY (ALCON). Operatia a durat 40 de minute iar grosimea superioară a grefei  a fost  de  70 microni.


Comentarii

Postări populare