Tratamentul cu laser pentru glaucom efectuat cu succes in cadrul Centrului stiintific de cercetare medicala a clinicii "Microchirurgia ochilor" Academ. Feodorov Federatia Rusa




   Glaucomul este o boală oculară cronică în care crește tensiunea intraoculară, nervul optic este afectat și acuitatea vizuala este redusă, chiar până la orbire. Orbirea generată de glaucom este ireversibilă, deoarece nervul optic moare. Rrestabilirea vederii în acest caz nu mai este posibilă.

Din nefericire, glaucomul este o boală destul de frecventă. Suferă, în principal, persoane de peste 40 de ani. Dar această boală poate afecta tinerii (glaucomul juvenil) și chiar și nou-născuții (glaucomul congenital).

Simptomele și formele de glaucom:
Trei caracteristici principale ale glaucomului:
-         o creștere a presiunii intraoculare;
-         îngustarea câmpului vizual;
-         modificări ale nervului optic.

Tratamentul cu laser pentru glaucom

Tratamentul glaucomului cu  laser este cel mai eficient în stadiile incipiente ale bolii.
  În funcție de tipul de glaucom - unghi deschis sau unghi închis, natura schimbării
aparatului de drenaj al ochiului sunt folosite diferite tipuri de intervenții laser (operații).

Tratamentul cu laser este efectuat cu ajutorul celor mai performante tehnologii originale dezvoltate în cadrul  Centrului stiintific de cercetare medicala a clinicii "Microchirurgia ochilor" Academ. Feodorov  Federatia Rusa cat și tehnici avansate, inovatoare utilizate în practica mondială.
Specialiștii clinicii folosesc cele mai moderne echipamente, cat si cele mai recente sisteme laser, care permit efectuarea unei game largi de intervenții laser pentru tratamentul eficient al glaucomului.

Prin urmare, specialiștii au dezvoltat metode calitativ noi de tratare a glaucomului: eficiente, sigure și cu un impact redus. Acestea includ chirurgie cu laser si interventii chirurgicale
.
În primul caz, fasciculul laser, care penetrează cu ușurință în ochi, influienteaza sistemul de drenaj și îmbunătățește scurgerea fluidului intraocular. Tratamentul cu laser este nedureros, are o durata scurta de timp si este efectuat pe bază de ambulatoriu. Avantajul său semnificativ este faptul că globul ocular nu este expus intervenției chirurgicale.
Din păcate, fasciculul laser nu poate ajuta pe toți pacienții cu glaucom. Un astfel de tratament poate fi eficient numai în stadiile inițiale ale bolii, când presiunea intraoculară este ușor crescută. Pentru marea majoritate a persoanelor care suferă de această boală, cel mai eficient tratament este  interventiea chirurgicala.
Tratamentul glaucomului cu un laser poate fi efectuat ca o metodă independentă de tratare a glaucomului sau în asociere cu o intervenție chirurgicală antiglaucomatică microchirurgicală.

Interventiea microchirurgicala pentru a crea o nouă cale de ieșire a fluidului intraocular, făcută cât mai curând posibil, va asigura păstrarea vederii la pacienții cu glaucom.
Această operație, specialistii Centrului stiintific de cercetare medicala a  clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa au  numit-o "sclerectomie profundă fără penetrare". Aceasta interventie  poate fi folosita cu succes pentru orice formă de glaucom cu unghi deschis cat si penru  glaucomul- primar, congenital și secundar , cu funcții vizuale conservate (prezența câmpurilor vizuale) Durata  tratamentului  este de 10 zile
Cel mai important avantaj al operației este acela că se realizează fără a deschide globul ocular. Aceasta elimină posibilitatea infecției, reducând semnificativ riscul de complicații în timpul intervenției chirurgicale. Aceasta operatie este efectuata cu ajutorul unui ,,eximer laser’’ Durata acestei interventii este de 15-20 de minute.
Dacă operația se face în timp util, aceasta normalizează presiunea intraoculară și păstrează vederea.
 Cu excepția sclerectomiei profunde fără penetrare, conform indicațiilor, sunt utilizate si alte tipuri de operații antiglaucomatoase, dezvoltate  și utilizate pe scară largă în Centrul stiintific de cercetare medicala a clinicii  "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov din Federatia Rusa.
Au fost dezvoltate mai multe metode noi de tratament, menite, de asemenea, să păstreze acuitatea vizuala  pacienților cu glaucom. Acestea includ: stimularea magnetică și laser a nervului optic, care îmbunătățește vederea, în special la glaucomul avansat cat  și chirurgia vasoreconstructivă. Această operație este efectuată la pacienți  cu afectare a aportului de sânge la nivelul ochiului, care, din nefericire, este adesea si in  cazul presiunii intraoculare normale.


Specialiștii Centrului stiintific de cercetare medicala a  clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa " vor selecta cea mai bună metodă pentru a trata glaucomul, ceea ce vă va salva vederea și va readuce bucuria vieții.


NU UITA! Acuitatea vizuala pierdută in urma glaucomului nu mai poate fi  recuperată! Cu  aceasta boala te poti lupta cu succes, doar daca este depistata in timp.







Comentarii

Postări populare