Un transplant de cornee se poate face la Institutul tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov fara liste de asteptare.




Cheratoplastia - transplantul de cornee
În cazul în care corneea devine tulbure sau suprafața sa este curbată, ea începe să perturbe intrarea normală a razelor de lumina in ochi. Acest lucru duce inevitabil la o denaturare a imaginii asupra pretinei și a pierderii  vederii. De multe ori, cel mai bun tratament pentru boala corneei este transplantul de cornee – keratoplastie. In timpul   keratoplastiei  in primul rând, chirurgul indeparteaza partea deteriorată a corneei pacientului sub forma de cerc cu ajutorul  unor instrumente chirurgicale  speciale. Țesutul îndepărtat este apoi înlocuit cu o parte proporțională ( marime potrivita) a unei cornee sanatoase,  luate de la ochiul unui  donator. Țesutul donatorului este suturat la partea periferică rămasă a corneii proprii  pacientului , folosind cele mai noi metode ale transplanului de cornee cu ajutorul celor mai ultramoderne Lasere.Marele avantaj al acestei interventii este lipsa firului care fixeaza corneea, iar complicatiile postoperatorii nu vor mai aparea.In cateva saptamani dupa interventie, acuitatea vizuala devine stabila si ochiul incepe sa se obisnuieasca cu noua cornee.
Cheratoplastia - este cea mai raspandita interventie chirurgicala de transplant organe. În întreaga lume în fiecare an la nivel mondial transplantul de cornee este efectuat zecilor de mii de pacienti.
 
Trebuie de mentinut faptul, ca in Romania, transplantul de cornee este o mare problema. Pacientii care sufera de asemenea afectiuni sunt nevoiti sa astepte un timp indelungat, poate ani de zile pe o lista de asteptare .Pe langa acestea si costurile sunt pe masura. In institutul tehnico –stiintific ,, Microchirurgia ochiului” nu sunt asemenea probleme, iar pacientii beneficieaza de transplant de cornee intr-un timp foarte scurt, timp ce poate dura pana la 7-15 sau 30 zile, cu o programare in prealabil. Costul unei asemenea interventii este 1800 euro. Primul pacient din Romania care a beneficiat in anul 2016  de un transplant de cornee  a fost din Constanta.Dupa o zi de la data sosirii in Institutul Tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului” Academ Feodorov a fost operat si a primit o cornee noua de la un donator. Timpul de asteptare a fost foarte scurt, deoarece inainte de plecare , cu cel mult 7 zile a fost anunta clinica despre venirea acestui pacient si s-au facut toate demersurile necesare acestei  interventii.

Comentarii

Postări populare