O metodă pentru tratamentul atrofiei optice parțiale – TTT (termoterapia transpupilară)



Termoterapia transpupilara este folosita cu succes in cadrul Institutului tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa si poate fi utilizată pentru tratarea atrofiei parțiale a nervului optic de diverse etiologii
TTT este o metodă de tratament care folosește un fascicul defocalizat de radiații laser infraroșu continuu de putere minimă pentru o lungă perioadă de timp
Prin pupila, zonă discului nervului optic este expusă unui fascicul defocalizat de radiații laser infraroșu continuu cu o lungime de undă de 810 nm, puterea minima de 350-470 mW, diametrul punctului luminos este de 3000 microni, în timp ce timpul de expunere este de 20-30 secunde. Radiația laser este îndreptată la centrul pupilei strict pe axa optică a ochiului la zona discului nervului optic.
Cursul de tratament este format din 10 sesiuni, care se efectuează la fiecare două zile.
Metoda permite creșterea eficacității tratamentului prin creșterea acuității vizuale cat si extinderea câmpului vizual.
Atrofia optică parțială (POA) este o consecință a diferitelor boli și leziuni atat ale ochiului,cat și a sistemului nervos central și ocupa în prezent unul dintre cele mai importante locuri printre tulburările de dizabilitate vizuală.
     Stimularea nervului optic se realizează cu ajutorul unui aparat cu laser oftalmic terapeutic LOT-01 ambalat cu LH-01, produs pe baza unei lupe binoculare oferind un diametru spotului laser, în intervalul de la 2 la 15 mm, un fascicul defocused unui laser cu heliu-neon cu o lungime de undă de 0,633 ± 0,003 mm . Expunerea este realizată la nivel redus de putere a laserului densitatea fluxului de radiație (50 mW / cm2), modulate cu o frecvență de 2,5 Hz
Prin aceasta , se obtine o îmbunătățire a proceselor metabolice și a circulației sângelui în regiunea discului nervului optic, ca urmare a faptului că sunt create premise pentru refacerea tecii de mielină în jurul cilindrilor axiali ai fibrelor nervului optic și pentru reluarea funcțiilor lor vitale.
Utilizarea acestei metode permite obținerea următorului rezultat tehnic.
Metoda este extrem de eficientă, care se exprimă în obținerea, după doar un singur curs de tratament, la pacienții cu atrofie parțială a nervului optic: acuitatea vizuală crește semnificativ, câmpul vizual și frecvența critică a fuziunii pâlpâitoare crește.
Efectul obținut este persistent.Dupa tratament pe intreaga perioada de observatie, (perioada maxima de observatie este de 18 luni) , la pacientii tratati cu ajutorul acestei metode nu s-au observat inrautatirea functiilor vizuale
Avantajul metodei propuse este absența efectelor secundare, care permite extinderea funcționalității acesteia.
Rezultatul tehnic se obține datorită faptului că radiațiile laser infraroșii de intensitate mică (sub-prag) de parametri optimi, care acționează pe regiunea discului nervului optic, duc la o creștere locală a temperaturii de 4-9 ° C.
Odata cu aceasta, sub influența radiațiilor laser cu intensitate mică, există o creștere a metabolismului și biosintezei compușilor macroergici, există o stimulare a proceselor regenerative în nervul optic . Aceste efecte apar în timpul termoterapiei transpupilare, fără a deteriora țesuturile iradiate.
Ca urmare , aplicarea metodei de termoterapie transpupilară cu laser infraroșu la pacienții cu atrofie optică parțială previne pericolul pierderii functiilor vizuale si imbunatateste calitatea vietii .
Specialistii clinicii ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa afirma, ca utilizarea terapiei cu laser transpupilară la pacienții cu atrofie parțială a nervului optic este eficientă și sigură, iar rezultatul obținut este stabil.
Pentru mai multe informatii contactați-ne!
 Tel. 0724.679.028

Comentarii

Postări populare