Ochelari și lentile de contact pentru astigmatism


Ochelarii
 
Cea mai frecventă metodă de corectare a astigmatismului sunt ochelarii cu lentile cilindrice speciale. Conform statisticilor unor companii oftalmologice de frunte, până la 80% dintre persoanele cu astigmatism aleg ochelarii ca metodă de corectare a vederii
Ochelarii  sunt atât pozitivi (cu plus), cât și negativi (cu minus). Lentilele cu plus sau cu minus pentru ochelari sunt selectate în funcție de tipul de astigmatism.
Cu un grad ridicat de astigmatism, ochelarii nu sunt bine tolerați - pot apărea amețeli, dureri oculare și oboseală. Adesea, lentilele cilindrice pentru corectarea astigmatismului sunt combinate cu lentile pentru corectarea miopiei sau hiperopiei, care sunt prezente simultan cu astigmatismul. Este important să ne amintim că ochelarii selectați incorect pot provoca încordare permanentă a ochilor și deficiențe de vedere.

Lentile de contact

Pe lângă ochelari, lentilele de contact sunt folosite pentru a corecta astigmatismul. Cu ceva timp în urmă, persoanele cu astigmatism nu au putut purta lentile de contact moi - corectarea astigmatismului a fost posibilă doar cu ajutorul lentilelor de contact dure.
Astăzi, lentilele de contact speciale torice sunt folosite pentru a corecta astigmatismul. Pentru astfel de lentile, o suprafață torică poate fi creată fie pe partea frontală, fie pe suprafața din spate a obiectivului. Lentilele de contact cu o suprafață torică anterioară sunt capabile să corecteze astigmatismul corneei și al lentilei până la 4,5 D.
Lentilele de contact cu suprafață torică posterioară pot corecta astigmatismul cornean până la 6,0 D.

Avantajele lentilelor de contact pentru astigmatism:
• cu ajutorul lentilelor de contact, este posibilă corectarea astigmatismului cornean ridicat;
• când folosiți lentile de contact, o modificare a câmpului vizual și a imaginii unui obiect de pe retină este minimă;
• lentilele de contact vă permit să creați condiții optime pentru vederea binoculară, adică vederea cu doi ochi;
• lentilele de contact minimizează aberațiile optice și efectul prismatic care este caracteristic lentilelor de ochelari.

Dezavantajele lentilelor de contact
• Experții observă adesea cazurile în care purtarea lentilelor de contact provoacă o serie de complicații sub formă de procese inflamatorii. Datorită grosimii crescute a majorității lentilelor de contact torice, o persoană prezintă disconfort și procesul de dependență durează mai mult, ochii sunt mai sensibili la lentile, mai des obosesc decât atunci când folosesc lentile obișnuite. În plus, există complicații precum creșterea gradului de miopie și modificarea formei corneei.
• Exacerbarea miopiei se datorează deficienței cronice de oxigen a corneei. În plus, diferite grosimi ale lentilelor de contact torice în diferite puncte ale lentilei pot provoca aberații optice diferite (distorsiuni).
• Purtarea îndelungată a lentilelor cu contact moale toric poate duce la o modificare a topografiei corneei, astfel încât rezultatele măsurătorilor pe un keratotopograf să semene cu un keratocon timpuriu, ca urmare a căreia persoanei i se va refuza o operație de corectare a laserului.



 La MHTK OPTICANA  specialiștii noști vă vor ajuta  in alegerea ochelarilor pentru corectarea astigmatismului si recomandarea lentilelor de contact.

 





 Vă așteptăm ls csbinet începând cu 1 iunie 2020.

Comentarii

Postări populare